İnatçı yağların bir numaralı düşmanı! Narenciyeleri torbada biriktirin, dolaplar mis gibi

Mutfak dolapları, vakitle yağ, toz ve yemek artıklarıyla kirlenebilir. Kimyasal paklık eserleri bu sorunu çözebilir, lakin birden fazla vakit kısa mühlet içerisinde kirlenmelerini önleyemez. Portakal, limon, mandalina ve greyfurt üzere narenciye meyvelerinin kabukları, kusursuz bir yağ sökücü vazifesi üstlenir.

Fırın, dolap yahut beyaz eşyalara kadar sıçrayan yağ kalıntılarını çıkarmak için doğal eserler arıyorsanız narenciye kabuklarından faydalanabilirsiniz. Sirke ve kabartma tozu, her vakit işe yaramayabilir. Üstelik beğenilen kokular yayması için narenciye kabuklarını tercih etmek daha verimli olabilir.

Sıçramış yağ kalıntılarıyla kaplanan dolap kapakları kimyasal eserler olmadan temizlenmeyebilir. Lakin pak tutmanın kolay bir yolu mevcut. Artık narenciye kabuklarından bir yağ sökücü elde edebilirsiniz. Bunun için gereksiniminiz olan tek şey portakal, limon, greyfurt ve mandalina üzere meyveler.

Mutfakta oluşan kokuları yok etmesinin yanı sıra d-limonen ismindeki gresi çözmede tesirlidir. Bu doğal çözücüler çoklukla el sabunlarına da eklenir. Meskende narenciye kabuklarından d-limonen elde etmek için yapmanız gerekenler epeyce kolay.

İlk olarak kullanacağınız kabukları bir kavanoza ekleyin. Islatmaya yetecek kadar beyaz sirke döküp iki hafta süzülmesini bekleyin. Düzgün sonuçlar alabilmek için bu süreçte kavanozu aralıklı olarak sallayabilirsiniz. Akabinde sprey şişesine süzerek dökün.

Sprey şişesine koyduğunuz narenciye temizleyiciyi mutfak dolaplarına sıkabilirsiniz. Fakat ahşap dolapların renk değiştirme mümkünlüğü bulunur. O nedenle paklığa başlamadan evvel karışımı seyreltebilirsiniz. Testten geçtiği vakit, devam edebilirsiniz. Narenciye kabuğunun yanı sıra hazırladığınız karışıma farklı kokular ekleyebilirsiniz.

Yiyecek ve içeceklerinizde sevdiğiniz rastgele bir kokuyu dahil ederek yeni kombinasyonlar elde edebilirsiniz. Karışımı iki hafta beklemek istemiyorsanız anında bir karışım yapmak için suya ve sirkeye limon suyu ek edilebilir.

Bu usul, bilhassa dolap kapaklarındaki inatçı yağ lekeleri için birebir. Şayet daha derinlemesine bir paklık yapmak istiyorsanız, ince kıyılmış narenciye kabuklarını karbonatla karıştırarak bir alternatif hazırlayabilirsiniz. Bu karışımı dolap yüzeyine yavaşça sürüp ovun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir